Patarimai, kaip skaniai iškepti žuvį

 (20)
Kūčių ir Kalėdų stalas neįsivaizduojamas be žuvies. Jei žinosite kelias paprastas taisykles ir gudrybes, jūsų kepta žuvis bus be galo skani.
© Shutterstock nuotr.

Kepimas

• Iškepta šviežia žuvis būna labai skani, jei laikomasi paprastų taisyklių.

• Žuvį kepkite svieste, aliejuje arba margarine. Į keptuvę žuvį dėkite tada, kai riebalai nebeputos ir bus šviesiai gelsvos spalvos.

• Iškart nedėkite į keptuvę daugiau žuvų, nei 2/3 keptuvės dugno dydžio.

• Keptuvė neturi būti pernelyg karšta: tuomet žuvies paviršius apdegs, o vidus liks žalias.

• Pagamintos žuvies paviršius turi būti aukso spalvos, o vidus gerai iškepęs.

Kepame orkaitėje

• Dideles žuvis geriausia kepti sveikas orkaitėje.

• Išvalytas ir pagardintas žuvis nugarėlėmis į apačią dėkite į riebalais išteptą arba kepimo popieriumi padengtą orkaitės skardą. Dar viena galimybė – kepti žuvį ant griežinėliais pjaustytų daržovių, sudėtų
orkaitės skardoje.

• Kepkite 225 °C temperatūros orkaitėje. Kepimo trukmė priklauso nuo žuvų dydžio (nugaros storio per vidurį).

Kepimo trukmė:
4 cm storio žuvis – 15–20 minučių,
5 cm storio žuvis – 20–25 minutės,
6 cm storio žuvis – 25–30 minučių.

• Kepamą žuvį retkarčiais apšlakstykite trupučiu riebalų.

• Žuviai baigiant kepti galima užpilti šiek tiek sultinio arba vandens.

Žurnalas
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą