NAUDINGA: kaip pasigaminti moliūgų tyrę

 (1)
Moliūgų tyrė labai tinka dėti į pyragus ar blynus. Ją pasigaminti galite iš anksto, kai turite laiko. O jei netingite - netgi pasigaminti gardžių pusfabrikačių.
© Shutterstock nuotr.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.

Moliūgą supjaustykite nemažais gabalais – po 300-400 g kiekvieną. Išimkite sėklas, bet nenulupkite. Sudėliokite vienu sluoksniu kepimo skardoje ir kepkite apie pusantros valandos, kol suminkštėja. Ataušinkite.

Atvėsus nulupkite žievę ir moliūgą sutrinkite. Jeigu turite - galite elektriniu smulkintuvu ar plaktuvu, jei neturite, tiks ir paprasta mėsmalė.

Gausite gana tirštą tyrę. Jeigu moliūgas pasitaikė vandeningesnis, masę supilkite į kelių sluoksnių marlę ir palikite nusivarvėti.

Moliūgų masę galite užšaldyti arba iš karto pasigaminti puikių pusgaminių, pavyzdžiui, virtinukų.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą