NAMUOSE marinuoti imbierai

 (3)
Marinuoto imbiero visai nesunku pasiruošti ir namuose.
Marinuotas imbieras
© Fotolia nuotr.

Imbiero šaknį nuplaukite ir nulupkite.

Supjaustykite (ar sutarkuokite) kuo plonesniais griežinėliais. Tam galite net panaudoti bulvių skutiklį.

Imbierą sudėkite į dubenėlį, apibarstykite druska, išmaišykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti.

Puodelyje sumaišykite ryžių actą ir cukrų. Skystį užvirkite.

Imbierą sudėkite į stiklainį, užpilkite karštą acto ir cukraus tirpalą.

Palaukite, kol atvės ir uždenkite dangtelį.

Pastatykite į šaldytuvą.

Po savaitės jau galima ragauti. Laikykite ne ilgiau kaip mėnesį.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1,5 puodelis Imbieras
250 ml Ryžių actas
6 šaukštas Cukrus
1 šaukštas Druska