Lietuviai virtuvėje dažniausiai eksperimentuoja savaitgaliais

Net ir turėdami galimybę rinktis, Lietuvos, Latvijos ir Estijos šalių gyventojai mieliau maistą gamina patys, o tai darydami nevengia eksperimentuoti – išbandyti naujų produktų bei atrasti egzotiškų skonių.
Lietuviai virtuvėje dažniausiai eksperimentuoja savaitgaliais
© Fotolia nuotr.

Taip teigė beveik du trečdaliai Lietuvos, Latvijos ir Estijos gyventojų. Prieskonių gamintojos „Santa Maria“ užsakymu atlikta apklausa taip pat parodė, jog išbandyti įvairių pasaulio virtuvių patiekalus Baltijos šalių gyventojams tinkamiausi savaitgaliai bei organizuojami teminiai vakarėliai.

Reprezentatyvi apklausa atskleidė, jog savaitgaliais naujus skonius išbando ir netradicinius patiekalus gamina 62 proc. Lietuvos, Latvijos ir Estijos gyventojų, kurių absoliuti dauguma – 74 proc. renkasi patys gaminti maistą, net ir turėdami alternatyvų.

Savaitgalius skirti naujovėms virtuvėje labiau linkę jaunesni – taip teigė 70 proc. 25–34 metų, lyginant su 50 proc. 65–74 metų amžiaus apklaustųjų. Šiam teiginiui pritarė ir daugiau aukštesnio išsilavinimo respondentų – 69 proc. aukštąjį, lyginant su 52 proc. vidurinį išsilavinimą turinčių Lietuvos, Latvijos ir Estijos gyventojų. Taip elgiasi ir daugiau šeimas sukūrusių nei vienišų žmonių – atitinkamai 73 proc. ir 52 proc.

Išmėginti kitų pasaulio šalių, tokių kaip Azijos kraštų, patiekalus Baltijos šalių gyventojams tinkamiausias metas yra savaitgaliai bei artėjantys teminiai vakarėliai. Taip teigė atitinkamai 45 ir 42 proc. lietuvių, latvių ir estų.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą