Kuo galima pakeisti sviestą?

 (2)
Jei namuose nėra sviesto ar negalite jo vartoti, nenusiminkite. Pasirodo, sviestą galima pakeisti kitais produktais. Ir tai visai nepablogins patiekalų skonio.
Sviestas
© Fotolia nuotr.

Žemės riešutų sviestas ir aliejus – sumaišykite lygiomis dalimis, pakeiskite sviestą santykiu 1:1. Suteikia išskirtinio skonio, puikiai tinka sausainiams, pyragams, tortams.

Kokosų aliejus – pakeiskite sviestą lygiomis dalimis. Gali pakeisti kai kurių kepinių skonį. Įprastai neturi jokios įtakos kepinio tekstūrai, praturtina kepinius maistingomis medžiagomis. Naudokite ten pat ir taip pačiai kaip naudojate sviestą.

Graikiškas jogurtas – pakeiskite sviestą lygiomis dalimis, jei reikia, sumažinkite skysčių kiekį recepte. Suteikia kepiniams drėgnumo, praturtina skonį, sumažina kalorijų skaičių ir praturtina maistingomis medžiagomis. Naudoti kepant tortus ar duoną.

Obuolių tyrė – geriausiam rezultatui pasiekti ja pakeiskite tik pusę reikalingo sviesto kiekio. Gali pakeisti skonį, tekstūrą, sumažins riebalų kiekį. Išbandykite sausainiuose, tortuose, duonelėse.

Avokadai – pakeiskite iki pusės reikalingo sviesto avokadų tyre. Gali pakeisti skonį, tekstūrą, kepinių spalvą, papildo maistingomis medžiagomis ir geraisiais riebalais. Išbandykite kepant sausainius.

Rapsų aliejus – galima pakeisti lydytą sviestą santykiu 1:1, tačiau gali reikti paeksperimentuoti. Daugumoje receptų beveik jokios įtakos skoniui, gali pakeisti kai kurių kepinių tekstūrą, prideda kalorijų, tačiau sumažina sočiųjų riebalų kiekį. Išbandykite tortuose, duonelėse, mielinėje tešloje ir sausainiuose.

Taukai – pakeiskite sviestą santykiu 1:1. Suteikia šiek tiek mažiau skonio, suteikia sluoksniuotos tekstūros. Išbandykite kepant sluoksniuotos tešlos kepinius, sausainius.

Alyvuogių aliejus – 3/4 puodelio alyvuogių aliejaus vietoje puodelio sviesto. Suteikia švelnaus skonio ir tekstūros kai kuriems kepiniams, papildo juos širdžiai sveikais riebalais. Išbandykite pyraguose, mielinėje duonoje.

Moliūgų piurė - 3/4 puodelio moliūgų piure vietoje puodelio sviesto. Gali pakeisti tekstūrą, pridėti skonio, sumažina kalorijų skaičių ir papildo maistingomis medžiagomis. Išbandykite kepdami pyragus, sausainius, kitus kepinius.

Slyvų piurė – Geriausiems rezultatams pasiekti pakeiskite ja iki pusės sviesto. Pakeičia skonį, tekstūrą, sumažina kalorijų kiekį, papildo maistinėmis skaidulomis. Išbandykite kepant sausainius, pyragus, ypatingai tuos, kuriuose yra šokolado, kavos ar cinamono.

Bananai - pakeiskite jais iki pusės sviesto (matuojant puodeliais). Gali pakeisti tekstūrą ir skonį, sumažina kalorijų kiekį, papildo maistingomis medžiagomis. Ypač tinka su sausainiais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą