Kaip teisingai užšaldyti pomidorus?

 (3)
Mažai kas žino, kad geriausias būdas išsaugoti sunokusius pomidorus – juos užšaldyti. Svarbiausia laikytis tam tikrų kelių taisyklių ir žinoti, kada ir kaip užšaldytus pomidorus panaudoti.
© Shutterstock nuotr.

Nuplaukite pomidorus: pomidorus nuplaukite ir nusausinkite.

Pašalinkite kotelius: pašalinkite žalius pomidorų kotelius ir sumedėjusią dalį.

Sudėkite pomidorus į maišelius: sudėkite pomidorus į užklijuojamus, šaldymui skirtus maišelius. Pašalinkite orą iš maišelio ir sandariai jį užklijuokite.

Sudėkite į šaldiklį: sudėkite maišelius į šaldiklį ir palikite šalti bent 6 valandas, bet geriausia per naktį. Suvartokite per 6 mėnesius.

Atšildykite ir nulupkite: kai norėsite pomidorus atšildyti, palaikykite juos 30 minučių kambario temperatūroje. Po pusvalandžio pomidorai vis dar bus sušalę, bet lengvai nusilups odelė. Prieš pjaustydami, galutinai atšildykite (apie 1 val.).

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą