Kaip pasiruošti tradicinius prieskonių mišinius namuose

 (2)
Visai nebūtina pirkti daugybės prieskonių mišinių. Jų galima visai nesunkiai pasiruošti patiems ir būsite tikri, kad nėra pridėta jokių papildomų priedų. Be to, tokie prieskonių mišiniai gali tapti puikia dovana mėgstantiems gaminti.
Prieskonių mišiniai
© Fotolia nuotr.

Svarbiausia, prieskonius labai gerai sumaišyti ir supilti į sausą užspaudžiamą plastmasinį maišelį.

Česnakų ir svogūnų miltelius galima pasiruošti paties - tereikia, smulkiai supjaustyti, išdžiovinti šiltoje orkaitėje ir sutrinti. Kitus prieskonius iki miltelių galima sumalti kavamale.

Pateikiame dažniausiai naudojamų prieskonių mišinių, kuriuos visai paprasta pasiruošti iš turimų prieskonių.

Graikiškas prieskonių mišinys: 1 šaukštas česnako miltelių, 1 šaukštas džiovintų bazilikų, 1 šaukštas džiovintų raudonėlių, 1,5 šaukštelio druskos, 1,5 šaukštelio juodųjų maltų pipirų, 1,5 šaukštelio džiovintų rozmarinų, 1,5 šaukštelio džiovintų petražolių, 1,5 šaukštelio džiovintų čiobrelių; 0,5 tarkuoto muskato.

Citrininiai pipirai: 2 šaukštai maltų juodųjų pipirų, 3 citrinų sutarkuotos ir sudžiovintos žievelės, 2 šaukšteliai druskos.

Indiškas kario prieskonių mišinys: 2 šaukštai kumino miltelių, 2 šaukštai kalendros miltelių, 2 šaukštai ciberžolės miltelių; 1,5 šaukštelio kardamono, 0,5 šaukštelio cinamono, 0,5 šaukštelio Kajeno pipirų.

Itališkas prieskonių mišinys: 2 šaukštai džiovintų bazilikų, 2 šaukštai džiovintų raudonėlių, 1 šaukštas džiovintų čiobrelių; 1 šaukštas džiovintų rozmarinų; 1 šaukštas česnako miltelių, 0,5 šaukštelio svogūnų miltelių, 0,5 šaukštelio druskos.

Meksikietiškas prieskonių mišinys: 2 šaukštai kumino miltelių, 2 šaukštai aitriosios paprikos miltelių, 1,5 šaukštelio svogūnų miltelių; 1,5 šaukštelio česnakų miltelių, 0,5 šaukštelio Kajeno pipirų; 0,5 šaukštelio juodųjų pipirų, 0,5 šaukštelio džiovintų raudonėlių, 0,5 šaukštelio druskos.

Provanso žolelių mišinys: 1 šaukštas čiobrelių, 1 šaukštas džiovintų rozmarinai, 1 šaukštas džiovintų raudonėlių, 1 šaukštelis džiovintų bazilikų, 1 šaukštelis džiovintų mairūnų, 0,5 šaukštelio džiovintų lauro lapų; 0,5 šaukštelio džiovintų mėtų.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą