Kaip orkaitėje iškepti tobulą didkepsnį

 (5)
Tai visiškai paprastas, lengvas ir greitas būdas orkaitėje paruošti sultingą didkepsnį su traškia aštria plutele. Pridėję duonos, salotų ir vyno butelį, turėsite lengvai paruošiamus skanius pietus, kurie tinka vienodai ir eilinėmis savaitės dienomis, ir išskirtinėms progoms.
© Shutterstock nuotr.

Leiskite didkepsniui pasiekti kambario temperatūrą. Išimkite didkepsnį ir nusausinkite jį sausu popieriniu rankšluosčiu. Leiskite mėsai pastovėti apie pusvalandį, kad ji pasiektų kambario temperatūrą. Tai padės jai tolygiau iškepti.

1. Įjunkite orkaitę likus 20 minučių iki kepimo. Įjunkite orkaitę ir įdėkite kepimo skardą 15-20 centimetrų žemiau kaitinimo elemento. Padėkite keptuvę ant skardos, kad ji įkaistų kartų su orkaite.

2. Ištepkite didkepsnį aliejumi. Apipurkškite trupučiu aliejaus didkepsnį ir pirštais ar teptuku tolygiai ištepkite juo abi puses. Pabarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais. Tada apverskite didkepsnį ir su kita puse padarykite tą patį.

3. Uždėkite keptuvę ant didelės ugnies. Įjunkite kaitlentės diską, nustatykite aukštą temperatūrą. Karštą keptuvę iš orkaitės perkelkite ant kaitlentės. Darykite tai atsargiai, naudodamiesi orkaitės pirštine.

4. Paskrudinkite didkepsnį 30 sekundžių. Didkepsniui perkelti ant karštos keptuvės vidurio naudokite virtuvines žnyples. Jis turėtų iškart imti šnypšti. Paskrudinkite pusę minutės.

5. Apverskite didkepsnį ir skrudinkite kitą jo pusę taip pat 30 sekundžių.

6. Kepkite didkepsnį dvi minutes. Atsargiai perdėkite keptuvę atgal į orkaitę. Uždarykite orkaitės dureles ir kepkite mėsą dar dvi minutes.

7. Apverskite ir kepkite dar dvi minutes. Ištraukite keptuvę ir atsargiai žnyplėmis apverskite didkepsnį. Įdėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar dvi minutes. Šiuo metu jūsų didkepsnis yra vidutiniškai iškeptas. Jeigu labiau mėgstate geriau iškeptą, kepkite dar dvi minutes.

8. Leiskite didkepsniui pailsėti. Išimkite didkepsnį iš orkaitės ir perkelkite ant didelės pjaustymo lentos. Lengvai pridenkite aliuminio folija ir leiskite mėsai penkias minutes pailsėti.

9. Supjaustykite ir patiekite. Supjaustykite didkepsnį ir jo gabaliukus išdėliokite ant lėkščių. Iškart patiekite.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą