Kaip nusipirkti skanias braškes?

 (5)
Braškių sezonas jau prasidėjo ir po truputį įsibėgėja. Tačiau norint kaskart gardžiuotis saldžiomis ir šviežiomis uogomis, reikia žinoti kelias gudrybes, kaip tokias išsirinkti.
Braškės
© Fotolia nuotr.

Pirkdami braškes turguje ar parduotuvėje atminkite keletą dalykų.

Uogas dėkite į plačią, žemą pintinę, jokiu būdu ne į maišą. Jei nešite netoli, tiks ir dėžė. Rinkitės stipriai kvepiančias, kietas, sausas ir ryškios spalvos uogas. Atsiminkite, kad nuskintos pusiau sunokusios braškės (su balta viršūnėle) daugiau nebeprinoks. Nepirkite uogų, atskirtų nuo žiedlapių, – greičiau suges.

Jei žiedlapiai sudžiūvę ir suglebę, vadinasi, uogos jau senokai rinktos. Geriausios – vidutinio dydžio braškės. Ypač didelės atrodo gražiai, tačiau dažnai būna tuščiavidurės ir nelabai saldžios. Itin mažas braškes bus nepatogu plauti.

Konservavimui rinkitės tamsesnes uogas, verdant jų spalva nepasikeis. Galima įmaišyti ir šviesesnių braškių, tačiau iš jų pagaminta uogienė nebus tokia skani kaip iš tamsesnių. Iš šviesių ir didelių geriausia nieko negaminti, o iškart suvalgyti.

Porą dienų vėsioje vietoje laikytas uogas perrinkite – išmeskite suminkštėjusias ir pradėjusias gesti. Uogoms laikyti tinka didelis rėtis arba kitas orą praleidžiantis indas. Uogų neplaukite ir neuždenkite. Prieš patiekdami braškes perliekite vėsiu vandeniu, tada nusausinkite. Žiedlapius nugnybkite tik tada, kai iš uogų tuoj pat ką nors gaminsite ar valgysite.

Jei įmanoma, braškių nelaikykite šaldytuve: praras skonį ir aromatą, gali įsigerti kitų maisto produktų kvapų. Jei visgi norite laikyti šaldytuve, nugnybkite žiedlapius, uogas perpjaukite išilgai, sluoksniuodami su cukrumi supilkite į plastikinę dėžutę ir uždenkite orui pralaidžiu dangteliu. Rinkitės smulkų, greitai tirpstantį cukrų. Turėsite ir gardaus, kvapaus braškių sirupo – iš uogų išsiskyrusias sultis, susimaišiusias su cukrumi.

Žurnalas
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą