Kaip namuose pasigaminti amerikietiškų zefyriukų?

 (7)
Naminiai zefyrai
© Fotolia nuotr.

1.Dubenyje sumaišykite želatiną ir pusę stiklinės vandens, palikite pastovėti, kol pasiruošite cukraus sirupą.

2.Vidutinio dydžio puode sumaišykite cukrų, kukurūzų sirupą, druską ir likusią pusę stiklinę vandens. Kaitinkite ant vidutinio kaitrumo viryklės, dažnai pamaišydami. Paskui padidinkite kaitrumą ir virkite, kol rankinis termometras rodys 115 laipsnių.

3.Nukelkite puodą nuo viryklės. Supilkite cukraus sirupą į želatiną. Tada apie 15 min. plakite plaktuvu dideliu greičiu. Supilkite vanilės esenciją ir gerai išmaišykite.

4.Įklokite į 9 ir 13 cm metmenų indą kepimo popieriaus. Pašlakstykite aliejaus mišiniu kepimui, pabarstykite cukraus pudra. Supilkite zefyriukų masę į indą, sulyginkite viršų, ant viršaus pabarstykite cukraus pudros.
5.Palikite sustingti per naktį.

6.Išimkite masę iš indo, aštriu peiliu supjaustykite gabalėliais ar juostelėmis. Pavoliokite cukraus pudroje.

7.Laikykite sandariame inde su dangčiu kambario temperatūroje 3 – 4 dienas. Jei zefyriukai pasidaro lipnūs, atidarykite indą, kad jie kiek padžiūtų.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

3 pakelis Želatina
1 stiklinė Vanduo
1 stiklinė Kukurūzų sirupas
1,5 stiklinė Cukrus
0,3 šaukštelis Druska
0,5 šaukštelis Vanilės ekstraktas
3 šaukštas Cukraus pudra
Sudėtingumas :