Kaip išsirinkti skanų arbūzą?

Išsirinkti gardų ir tikrai prinokusį arbūzą nėra paprasta. Iš išorės visi arbūzai atrodo taip pat. Tačiau, galima net ir neprapjovus išsirinkti saldų ir burnoje tirpstantį arbūzą žinant kelias gudrybes.
Arbūzo gabalėliai
© Fotolia nuotr.

Vienas dažniausių patarimų - pastuksenti. Rinkitės tą arbūzą, kurį pastuksenus garsas būna duslus.

Arbūzas bus prinokęs, jei ant šono bus nedidelė geltona dėmė, o juostelių raštas aiškiai matomas. Jei ant šono esanti dėmė balta - arbūzas dar neprinokęs.

Arbūzo raštas neturi būti būtinai ryškus, tačiau gerai prinokusių paviršiaus spalva būna vientisa. Blogai, jei vienas šonas blyškus, o kitas tamsus.

Rinkitės didelį, bet gana lengvą arbūzą ir apžiūrėkite kotelio vietą - ji turi būti sausa.

Gerai prinokusių arbūzų viršus blizga.

Neimkite arbūzo, jei blizgantis viršutinis sluoksnis turi matinių apnašų, žievėje yra rudų dėmių ar įtrūkimų.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą