Kaip iškepti gardžiausius kada nors ragautus sausainius

Kepant sausainius geriausia laikytis recepto. Tačiau pakeitus vos vieną produktą ar produktų proporcijas, kiekvieną kartą iškepsite tobulai skanius, bet jau kitokius sausainius: irisų skonio, traškius ar puresnius ir minkštesnius.
Žemės riešutų sviesto sausainiai
© Fotolia nuotr.

Minkšti sausainiai: įdėkite 2 puodelius miltų.

Traškūs sausainiai su minkštu centre: įdėkite 1/4 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių + 1/4 arbatinio šaukštelio kepimo sodos.

Patrauklios spalvos sausainiai: orkaitėje nustatykite aukštesnę nei 155 laipsnių temperatūrą. Sausainiai pradeda karamelizuotis aukštesnėje nei 180 laipsnių temperatūroje.

Sausainiams tarsi tiesiai iš parduotuvės: įdėkite lygiomis dalimis sviesto ir aliejaus.

Storesni ir mažiau traškūs sausainiai: įdėkite tešlą į šaldiklį ir palaikykite 30-60 min. Sviestas sušals ir bus ne toks skystas kepimo proceso metu.

Purūs sausainiai: Pridėkite daugiau sodos. Taip bus atsikratyta dalies anglies dioksido dujų, kurios padeda sausainiams "išpūsti".

Sausainiai su irisų aromatu: įdėkite 3/4 puodelio rudojo cukraus vietoje įprasto cukraus.

Glotnūs sausainiai: Įpilkite 1 šaukštą sirupo ir 1 šaukštą smulkaus cukraus.

Daugiau, man reikia daugiau: Paruoštą sausainių tešlą palikite 24 valandoms. Tešla išsipūs ir įgaus stipresnį aromatą.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą