Ką daryti, kad didžkukuliai nepajuostų?

 (34)
Bulvinius patiekalus paprastai paruošti gana paprasta ir daug žinių nereikia. Tačiau kelios gudrybės padės ne tik iškepti skanesnes bulves, bet ir paruošti puresnę picos tešlą ar baltus didžkukulius.
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Kepant bulves, dėkite jas į gerai įkaitintą aliejų, o sūdykite tik kepimo pabaigoje, kai pagels iš visų pusių. Jei sūdysite anksčiau, bulvės išskirs sultis, kurios susimaišys su riebalais, o bulvės neteks formos, spalvos ir skonio.

Mielinė tešla picai bus minkšta ir puri, jeigu į ją įmaišysite kelias sutarkuotas virtas bulves.

Jeigu svečius ketinate pavaišinti didžkukuliais ir norite pasiruošti iš anksto, kad nepajuostų, didžkukulius apkepinkite aliejuje, o prieš valgant išverkite pasūdytame vandenyje. Jei išvirtų didžkukulių liko, juos galėsite pasišildyti keptuvėje perpjovę per pusę.

Bulvės gali padėti išvalyti arbatinuko viduje susikaupusias kalkių nuosėdas. Į arbatinuką pridėkite bulvių lupenų, užpilkite vandeniu ir pavirkite.

Jeigu rankos pajuodo nuo bulvių lupimo, jas lengvai nuvalysite actu.

Kepant žuvį į keptuvę įmeskite žalią nuskustą ir supjaustytą griežinėliais bulvę - ji sugers stiprų kepamos žuvies kvapą.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą