Ką daryti, jei pridegė puodas?

Prisvilęs, pajuodęs puodas ar keptuvė gali būti tikru galvos skausmu. Tačiau žinant šią gudrybę išvalysite greitai ir be jokio vargo.
© Shutterstock nuotr.

Ko jums reikės:

Acto
Valgomosios sodos
Vandens
Dvipusės kempinės

1 žingsnis:

Pripilkite vandens ant pridegusios vietos tiek, kad ją vos apsemtų ir liktų vietos kitiems priedams. Įpilkite puodelį acto. Acto kiekį galite koreguoti priklausomai į kokį indą pilate (keptuvę ar puodą) ir kaip smarkiai puodas yra pridegęs. Jei pridegusi vieta nėra didelė ar norite išvalyti keptuvę – įpilkite mažiau, jei pridegę visas puodas – įpilkite daugiau.

2 žingsnis:

Pastatykite puodą ar keptuvę ant viryklės ir užvirinkite skystį. Netrukus turėtumėte pastebėti pirmuosius rezultatus.

3 žingsnis:

Nuimkite puodą ar keptuvę nuo viryklės. Į skystį įpilkite 2-3 šaukštus valgomosios sodos. Leiskite jai ištirpti ir palikite kelioms minutėms, kad atliktų savo darbą.

4 žingsnis:

Išpilkite skystį iš puodo ar keptuvės ir su šiurkščiąja kempinės dalimi iššveiskite indą. Gali prireikti pašveisti 30-45 sekundžių, tačiau degėsiai turėtų ganėtinai greitai ir lengvai nusivalyti. Jei liks sunkiai įveikiamų dėmių – pabarstykite ant jų sodos ir dar šiek tiek pašveiskite. Išplovus indą jus turėtų atrodyti kaip naujas.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą