Gudrybės, kaip iškepti ir išvirti skanias bulves

 (22)
Žinant vos kelias gudrybes, net toks paprastas patiekalas, kaip virtos bulvės, bus gardus, o keptos gausis traškios.
Keptos bulvės
© Fotolia nuotr.

Nevalgykite pažaliavusių ar sudygusių bulvių. jose yra solanino - organizmui kenksmingos medžiagos. Jei tokias bulves labai gaila išmesti, jas storai nulupkite, nupjaukite pažaliavusias vietas ir išpjaukite akis.

Verdant bulves į vandenį įberkite ne tik druskos, bet ir įmeskite kelias česnako skilteles ar perpjautą svogūną. Taip pat, jei turite, įberkite kelias kadagio uogas, įmeskite kelis lauro lapelius ar čiobrelių šakeles. Bulvės bus gerokai gardesnės.

Jei norite, kad virtos bulvės nebūtų tokios vandeningos, išvirus iškart nupilkite vandenį ir ne ilgiau kaip minutę palikite nugaruoti ant mažos ugnies.

Prieš kepant ar gruzdinant supjaustytas bulves palaikykite jas šaltame vandenyje (bent valandą). Bulvės bus traškesnės.

Bulves kepkite aliejaus ir sviesto mišinyje - bus skanesnės. Tačiau nekepkite vien svieste - pridegs.

Druską ant kepamų bulvių berkite prieš pat kepimo pabaigą. Bulvės bus traškesnės. Jei druska pabarstysite kepimo pradžioje, bulvės susmegs.

Jei bulves kepate orkaitėje su lupenomis, lupenas pradurkite šakute - bulvės netrūkinės.

Į bulvių košę pilkite tik karštą pieną. Kitaip košė patamsės.

Bulvių košė gausis labai skani, jei pagardinsite sviestu, tarkuotu parmezanu, keptais svogūnais ar šonine.

Jei norite, kad cepelinai, bulvių plokštainis kiek ilgiau pastovėję nepajuostų - į tarkius įlašinkite kelis lašus citrinų sulčių.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą