Gudrybės, kad bulvių košė būtų pasakiškai skani

 (10)
Atrodo, kad nieko čia sudėtingo nėra. Virtas bulves sutriname su druska, pienu ir tiek. Tačiau, jei norite išties skanios košės, reikia žinoti kelias gudrybes.
Bulvių košė
© Fotolia nuotr.

Niekada košės netrinkite elektriniu maisto trintuvu. Kitaip košė taps tąsi ir gliti, o skonis pakitęs. Jei norite košės be gumuliukų, sutrinkite įprastu grūstuvu ir pertrinkite per sietelį.

Jei laikotės dietos, bet labai mėgstate bulvių košę, bulves maišykite su kitomis daržovėmis. Tam itin tinka virti žiediniai kopūstai, morkos ar brokoliai.

Bulves nulupkite, gerai nuplaukite ir virkite šiek tiek pasūdytame piene. Bulvėms išvirus sutrinkite su tuo pačiu pienu.

Gardinkite ne tik druska, itin tinka, daržovių sultinio milteliai, tarkuoti muskato riešutai, pipirais, skanu smulkiai supjaustyti laiškiniai česnakai, svogūnai, šviežios kalendros, mairūnai.

Bulves košei galite ne tik virti, bet ir iškepti su lupenomis orkaitėje. Nulupkite ir sutrinkite su sviestu (jo reiktų negailėti). Jei norite, kad košė nebūtų tokia riebi, trinkite su grietinėle.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą