GREITI PIETŪS: 5 karštų sumuštinių receptai

 (2)
Prieš kepant sumuštinį būtina gausiai apiberti tarkuotu sūriu. Tai ypač svarbus karšto sumuštinio komponentas. Ištirpęs jis suminkštėja, kartais net ima sunktis, suteikdamas kitiems produktams papildomo skonio ir visus „surišdamas“ į vientisą derinį. Gerai tinka (nors ir lieka minkštas) italų mėgstamas mocarelos sūris, naudojamas picai kepti.
Karštas sumuštinis su konservuota lašiša
Karštas sumuštinis su konservuota lašiša
© Žurnalas "Mano namai"

SUMUŠTINIAI SU KONSERVUOTA LAŠIŠA

Reikės:
4 didelės plokščios bandelės;
200 g konservuotos lašišos;
1 šaukštelis citrinų sulčių;
100 g tiršto majonezo;
žiupsnelis druskos;
150 g tarkuoto fermentinio sūrio.

Nusunktą konservuotą lašišą sumaišykite su majonezu, citrinų sultimis, 50 g tarkuoto sūrio ir druska. Perpjaukite bandeles ir paskrudinkite orkaitėje. Žuvies mišiniu aptepkite bandelių puses, užbarstykite likusiu tarkuotu sūriu ir kepkite orkaitėje 3–4 minutes arba kol išsilydys sūris.

KARŠTI SUMUŠTINIAI SU VIŠTIENA

Reikės:
8 riekės skrudinamosios duonos;
sumuštinių margarino;
pusė grilyje keptos vištos;
1 šaukštas miltų;
½ stiklinės šalto pieno;
100 g tarkuoto sūrio;
žiupsnelis druskos;
kario;
6 griežinėliai konservuotų ananasų.

Vištieną supjaustykite gabalėliais, sudėkite ant mažos įkaitintos keptuvės, apiberkite miltais ir sumaišykite. Iš karto supilkite ir visą pieną. Troškinkite maišydami keletą minučių, tada nukelkite nuo ugnies ir palikite truputį atvėsti. Duonos riekes sutepkite margarinu ir uždėkite nusunktus ir suplaustytus ananasų gabalėlius (kelis palikite papuošti). Vištienos padažą pagardinkite druskai ir kariu, įmaišykite tarkuotą sūrį. Riekes aptepkite mišiniu ir kepkite 200°C karštumo orkaitėje 10 minučių. Papuoškite ananasų gabalėliais ir žaluma.

SUMUŠTINIAI SU SŪRIU IR GRYBAIS

Reikės:
4 dideles skrudinamosios duonos riekes;
200 g pievagrybių;
susmulkintų svogūnų laiškų;
svogūno galvutė;
žiupsnelis druskos;
grūstų juodųjų pipirų.
150 g tarkuoto fermentinio sūrio.

Pievagrybius supjaustykite gabalėliais, svogūną – plonais griežinėliais, maišydami apkepinkite keptuvėje su aliejumi, kol išgaruos iš grybų išsiskiriantis skystis. Suberkite susmulkintus svogūnų laiškus ir tarkuotą sūrį, pagardinkite druska ir pipirais. Bandelių puses
sutepkite grybų mišiniu ir kepkite 200°C karštumo orkaitėje 7–8 minutes.

RIEKELĖS SU TUNU

Reikės:
8 riekės skrudinamosios duonos;
1 indelis konservuoto tuno;
1 indelis konservuotų kukurūzų;
2 šaukštai majonezo;
150 g tarkuoto fermentinio sūrio.

Tuną nusunkite ir sumaišykite su nusunktais konservuotais kukurūzais. Sumaišykite su majonezu ir tarkuotu sūriu. Mišinį sudėkite ant duonos riekių ir kepkite 200°C karštumo orkaitėje 8-9 minutes.

SUMUŠTINIAI SU MOCARELA IR POMIDORAIS

Reikės:
8 riekės skrudinamosios duonos;
1 česnako skiltelė;
2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
200 g mocarelos;
žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų;
2 pomidorai;
bazilikų lapelių papuošti.

Pomidorus nulupkite ir supjaustykite. Suraikykite sūrį. Pyrago riekių paviršių įtrinkite česnako skiltelės puse ir konditeriniu teptuku sutepkite aliejumi. Paskrudinkite skrudintuve arba karštoje orkaitėje. Sudėkite sūrio griežinėlius ir užbarstykite žiupsneliu pipirų.
Ant sūrio išdėliokite pomidorų kubelius ir pabarstykite susmulkintais bazilikais. Patiekite iš karto.

Žurnalas
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą