Bulvių virimo gudrybės

 (1)
© Shutterstock nuotr.

Bulvės išverda, jeigu dėsite jas į verdantį vandenį, maždaug per 20 minučių.

Kad bulvės nepajuostų, jas dėkite tik į verdantį vandenį, prieš tai įlašinus kelis lašus acto. Jos bus baltesnės, jei į vandenį įpilsite truputį pieno.

Verdant bulves su lupenomis, keliose vietose lupeną pradurkite šakute, kad bulvės netrūkinėtų.

Virtos bulvės bus skanesnės, jeigu į vandenį, kuriame jos verda, įdėsite česnako skiltelę, svogūno gabaliuką, lauro lapelį, čiobrelio arba krapų šakelę.

Kad verdamos bulvės nesukristų, nupylus truputį verdančio vandens, įpilama šalto.

Vandens, kuriame virė bulvės, neišpilkite, o sunaudokite jį sriuboms bei padažams, nes jame būna daug mineralinių medžiagų ir vitaminų.

Išvirtos bulvės su lupenomis lengviau nusilups, jei jas perpilsime šaltu vandeniu.

Virtas bulves galima paskaninti šviežiais žalumynais, kapotais petražolių lapeliais, krapais, svogūnų laiškais, kmynais, tarkuotu sūriu.

Bulvių košė bus puri ir balta, jeigu bulves iškart sugrūsite ir užplikysite verdančiu pienu.

Apšalusias bulves nulupkite ir 15 - 20 minučių pamerkite į stipriai pasūdytą vandenį. Išvirusios jos nebus saldžios.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą