5 mitai apie Tex Mex virtuvę + SKELBIAMAS LAIMĖTOJAS

 (4)
Ką žinote apie Tex Mex virtuvę? Dažnam ji asocijuojasi su Meksikos tradicine virtuve. Tačiau Tex Mex patiekalų ištakos siekia laikus, kai Meksikos kaubojai gindavo savo galvijus ir arklius į Teksasą. Iš dviejų kultūrų gimė naujas kulinarijos menas, kuriam būdinga kuminų, kalendrų, aitriųjų paprikų ir česnakų darna.
Tex Mex
© Fotolia nuotr.

Deja, spalvinga ir įvairi Tex Mex virtuvė, apipinta nepagrįstais mitais, kurie dažnai atbaido išbandyti pasiruošti skanių patiekalų patiems. Skubame paneigti dažniausiai pasitaikančius mitus.

MITAS: Reikalingi specifiniai, retai kur randami produktai.
TIESA: Nors Tex Mex patiekalų pavadinimai ir skamba gana egzotiškai lietuvio ausims – fajita, enčilada ar buritai, jiems reikalingos daržovės ir mėsa gerai žinomos ir įprastos Lietuvoje, o reikiamų prieskonių galima įsigyti parduotuvėse kaip ir druską ar juoduosius pipirus. Be to, kad nereikėtų sukti galvos, ar teisingai subėrėte visus prieskonius, yra paruošti specialūs prieskonių mišiniai.
RECEPTAI:
Traškių vištienos gabaliukų salotos
Kukurūziniai paplotėliai su ryžių ir daržovių įdaru

MITAS: Tai greitas maistas (angl. Fast food).
TIESA: Taip, daugelį Tex Mex patiekalų paruošite gana greitai. Tačiau jie nėra toks greitas maistas, kaip aliejuje skrudintos bulvytės ar mikrobangų krosnelėje pašildyti pusfabrikačiai. Nors į tortilijas susuktas daržovių ir mėsos mišinys itin patogus valgyti rankomis ar pasiruošus namuose įsidėti į kelionę vietoj įprastų sumuštinių.
RECEPTAI:
Traškūs TACO su žuvies įdaru ir gvakamole
Kalakutienos kesadilijos

MITAS: Sudėtinga paruošti.
TIESA: Daugelį Tex Mex patiekalų kur kas lengviau paruošti nei, pavyzdžiui prancūziškos virtuvės patiekalus. Tereikia pagardinti prieskoniais maltą mėsą, susmulkintą jautieną ar vištieną ir pakepti keptuvėje ar ant grotelių, supjaustyti norimas daržoves ir atidaryti ar iš šaldytuvo ištraukti pagardus, pavyzdžiui, gvakamolę, salsos padažą, įvairius užpilus, kukurūzus, grietinę ar tarkuotą sūrį. Uždėkite ant tortilijos šiek tiek paruoštos mėsos, garnyro, suvyniokite ir jau galima mėgautis puikiu skoniu!
RECEPTAI:
ATRADIMAS: plėšyta lašiša
Buritai su jautiena

MITAS: Tai nesveikas maistas.
TIESA: Tex Mex patiekaluose nevengiama sūrio, keptos mėsos, tačiau juose taip pat itin daug daržovių. Tortilijų suktinukai (buritai, enčilados ar fajitos) neįsivaizduojamos be salotų, svogūnų, pomidorų, saldžiųjų paprikų, mėgstami daržovių apkepai, o tradiciniai padažai ruošiami iš avokadų, pomidorų ir paprikų.
RECEPTAI:
Daržovių fajita
Žuvies piršteliai su aštriomis lęšių salotomis

MITAS: Tai aštrus maistas.
TIESA: Nors Tex Mex virtuvėje mėgstama aitrioji paprika, ji nėra privaloma, o jos kiekį galima dėti pagal kiekvieno skonį. Be to, tradiciniai padažai gali būti tiek švelnūs, tiek itin aštrūs. Pavyzdžiui, populiariąją gvakamolę galima gardinti ir jalapeno aitriosiomis paprikomis, ir tik šviežiais pomidorais ar kalendromis
RECEPTAI:
Maltos mėsos ir baklažanų apkepas
Fachita (Fajita) su vištiena

GAUSŲ SANTA MARIOS TEX MEX PRODUKTŲ RINKINĮ LAMĖJO Konstancija Kertenytė. Dėl prizo atsiėmimo su laimėtoja bus susisiekta asmeniškai.

Santa Maria
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą