Japoniški krienai „Wasabi“

Japoninis pipirkrienis (lot. Wasabia japonica; taip pat žinomas kaip vasabi nuo jap. わさび = wasabi) – bastutinių šeimos augalas, kurio šaknys, o kartais ir lapai, naudojami kaip pagardas japonų virtuvėje. Savaime auga drėgnose kalnų upių pakrantėse Japonijoje, tačiau auginamas ir pramoniniu būdu. Japoninio pipirkrienio skonis artimas krienams – Vakarų šalyse šis augalas kartais vadinamas „japoniniu krienu“, o pačioje Japonijoje krienai vadinami „vakarietišku vasabi“.

Kategorija
Rūšiuoti pagal

9 receptai

Lengvai paruošiamas
20 min.

Užkandis su lašišos kremu

Reikia pasistengti
1 val.

Tuno tataki

Patyrusiems
1 val.

Lašisos kapotinis

Lengvai paruošiamas
10 min.

Sumuštiniai su lašišos kremu

Reikia pasistengti

Naminiai sušiai

Įkelti daugiau receptų